Toneelvereniging Levenslust Beckum © RBwebdesigner 2019.  Leden login | Leden inloggen

TONEELVERENIGING
LEVENSLUST
BECKUM

Home Nieuwe produktie Kaartverkoop Stukken Foto's Contact

2012    BOSPEEN EN BLINDE VINKEN


Levenslust speelt
9-10-11-16-17-18 maart 2012
extra speeldata
23-24-25 maart 2012
het blijspel:

“Bospeen en Blinde vinken”

Auteur: Ruud van Ling

Het blijspel “bospeen en blinde vinken” speelt zich af in de jaren tachtig.

Simon Akkerman drijft samen met zijn hardwerkende dochter Elsie een eersteklas groentezaak in een vergrijsde volksbuurt in Twente. Simon, is een tevreden man, zijn enige zorg is dat Elsie een goeie vent tegen het lijf mag lopen. Het leven bestaat niet uitsluitend  uit werken. Elsie is de beoogde opvolger van Simon.


Simon weet niet dat de grond en panden om zijn winkel zijn opgekocht door Steensma Verenigde Versbedrijven. Steensman verenigde versbedrijven bezitten slagerijen, bakkerijen, zuivelwinkels, poeliersbedrijven en groente zaken.
Mevrouw Laura Steensma is de directrice van dit beurs genoteerde bedrijf. Haar zoon Hans is haar beoogde opvolger.

Simon en Laura hebben het een en ander met elkaar gemeen, ze strijden beide voor hun eigen onderneming. Zijn beide op hun eigen niveau succesvolle ondernemers. Simon is weduwnaar en Laura weduwe. Simon heeft een vrijgezelle dochter Elsie en Laura een vrijgezelle zoon Hans. Elsie is de oogappel van Simon, Hans die van zijn moeder. Daarom voldoet niet elke huwelijkskandidaat gauw aan hun eisen.

Simon Akkerman en Laura Steensma hebben ook tegenstrijdige belangen. Simon wil vrije zelfstandige ondernemer blijven en Laura heeft expansie drang.

Helpen deze overeenkomsten en tegenstrijdigheden van Simon en Laura hun idealen te verwezenlijken? Of hebben zij hierbij hulp nodig van Jonathan van de Molen, projectontwikkelaar of van Wanda Wagenaar sinds 4 maanden surveillant agente. Als noch Jonathan noch Wanda Simon en Laura de juiste weg kunnen wijzen om hun idealen te verwezenlijken, wie kan dat dan wel? Is dat Betsie Molenaar, werkzaam als productie medewerkster bij Steensma Verenigde versbedrijven?

Toneelvereniging Levenslust verzekert u dat er veel strijd geleverd zal gaan worden om de idealen van Simon en Laura te verwezenlijken. De strijd die gevoerd zal worden zal niet alleen verbaal maar ook non verbaal gevoerd gaan worden.

Toneelvereniging adviseert u dan ook geen woord en geen moment te missen, van dit blijspel.

DEBUTANT

Levenslust heeft bij de productie  “bospeen en blinde vinken” twee debutanten, één de planken en één achter de schermen.

Esther Stoer, zal de rol van Elsie Akkerman vertolken.
Esther was al enige tijd actief achter de coulissen bij onze vereniging en nu dus ook  “in de spotlights”

Aaron Leferink komt ons team van technische medewerkers versterken. Aaron gaat zich bezig houden met het geluid en de licht installatie van Levenslust. Hij heeft al een produktie achter de schermen meegedraaid en zal nu alles “zelf” regelenen.

SPELERS


Simon Akkerman

Eddie Drenth

Elsie Akkerman

Esther Stoer

Jonathan van de Molen

Louis Nibbelink

Hans Steensma

Rob van den Brug

Laura Steensma

Diane Paalman

Wanda Wagenaar

Inge Lammers

Betsie Molenaar

Debbie ter Avest

Souffleur

Betsie Scholten

Regie

Joop van den Berg

<< Terug