Toneelvereniging Levenslust Beckum © RBwebdesigner 2019.  Leden login | Leden inloggen

TONEELVERENIGING
LEVENSLUST
BECKUM

Home Nieuwe produktie Kaartverkoop Stukken Foto's Contact

SPELERS


Zuster Anna

Turkan Genc

Zuster Barbara

Betsie Scholten

Zuster Cecilia

Cilia Scharenborg

Pastoor van Hal

Louis Nibbelink

Lucille van Bredeweg

Marga Nibbelink

Gaby van Bredeweg

Ether Stoer

Thijs Vlas

Thijmen Spit

Carlo Nanini

Nando Scharenborg

Moeder Overste

Gerda Pot-KoenderinkRegie

Joop van den Berg

Souffleur

Ben NijenhuisDEBUTANT

Levenslust is was wederom zeer vereerd om 6 producties achter elkaar de 8e debutant op de planken te kunnen presenteren.


Bij de produktie “Devoot en Despoot” verwelkomden we Thijmen Spit, alias Billie. Thijmen zal de rol van tuinman Thijs voor zijn rekening nemen.
Thijmen is voor de verenging geen onbekende, achter de schermen was hij als actief als decorbouwer, invaller en hij heeft al menig klein rolletje vertokt tijdens onze jaarlijke seniorenmiddig met de Pinksterfeesten in Beckum.

2014    DEVOOT EN DESPOOT

Dol dwaze klucht in vier bedrijven.

Geschreven door Maurits Keyzer

In een klein dorpje in Twente staat al meer dan 150 jaar een klooster. In het klooster geeft Moeder Overste al vele jaren leiding. Moeder Overste leeft hier samen met de zusters Cecilia, Barbara en Anna. De keuken is het terrein van zuster Cecilia.

De klooster tuin wordt vele jaren piekfijn onderhouden door de tuinman Thijs. Moeder Overste heeft al vele jaren een zeer goede verstandhouding met de plaatselijke herder, mijnheer  Pastoor. Niets aan de hand zou je zeggen. Maar Moeder Overste heeft inmiddels de hoge leeftijd van ver in de tachtig jaar bereikt.

Zij wordt ernstig ziek en de juiste diagnose is nog niet gesteld. Zij wordt zo ernstig ziek dat zuster Cecilia besluit om haar het laatste sacrament te laten toedienen. De onbekende nicht van Moeder Overste Lucille van Bredeweg  is  geïnformeerd over de broze gezondheid van haar tante Ursula.

Als Mijnheer Pastoor net wil aanvangen om Moeder Overste de laatste sacramenten toe te dienen komt nicht  Lucille met dochter Gaby binnen. Zij zijn overmand door emotie. Als net de rust is terug gekeerd, belt de gladde Italiaan Carlo Nanini aan, hij zoekt voor een nacht onderdak nu zijn auto weigert.

Nu een ieder overtuigd is dat Moeder Overste in de laatste fase van haar leven is, verandert  alles. Meneer Pastoor mijmert over de mooie vakantie die hij heeft mogen beleven met Moeder Overste.  Of komt zowel Moeder Overste als mijnheer Pastoor in gewetensnood?  Is zuster Cecila oprecht bezorgd of heeft zij andere belangen? Heeft Lucille echt een nauwe band met haar Tante Ursula en waarom heeft zij dochter Gaby meegenomen naar het klooster?   

Is Thijs alleen druk met kloostertuin, of heeft hij een onbegrensde belangstelling voor natuurschoon?  Is Carlo Nanini inderdaad gestrand door auto pech of was er een andere aanleiding?

Welke rollen spelen zuster Anna en Barabara in het klooster waar zoveel vraagtekens opgelost moet worden.

U gaat dat vanavond  beleven, toneel vereniging “Levenslust’ wenst u dan ook veel kijk plezier en vergeet u dat niet te doen met een knipoog

<< Terug foto's >>