Toneelvereniging Levenslust Beckum © RBwebdesigner 2019.  Leden login | Leden inloggen

TONEELVERENIGING
LEVENSLUST
BECKUM

Home Nieuwe produktie Kaartverkoop Stukken Foto's Contact

2013     ’T IS MAAR TIJDELIJK


Blijspel in drie bedrijven.

Geschreven door J. Hemmink-Kamp


Tussen het tweede en derde bedrijf is er pauze.Op verzoek van onze leden wordt het blijspel “ ’t is maar tijdelijk” na 31 jaar weer opgevoerd. Het is bijzonder dat 3 speelsters/spelers dezelfde rol vertolken van toen in 1982.


Toneel vereniging “Levenslust” neemt u deze avond mee naar de jaren 60. Het blijspel speelt zich af op het Twentse platteland. Anna Driever-Veldman is weduwe, haar leven is zeker niet altijd van een leiendak gegaan. Anna was getrouwd met Derk Driever, het was een gemengd huwelijk. In die jaren werd dat niet geaccepteerd, de gehele familie keerde zich van hun af. Maar de liefde voor elkaar heeft hun niet van gedachten doen veranderen.


Zij kregen een zoon Jantje, een ondernemend kereltje. Kleine Jan speelde met lucifer met als gevolg dat hun boerderij tot op de grond toe afbrandde . DE boerderij was niet tegen brand verzekerd, daarom heeft zowel de Katholieke- als de Protestante kerk hun geholpen om een nieuwe boerderij te bouwen. Maar aan dat helpen zaten wel voorwaardes verbonden. Het ergste wat Anna trof was dat haar dierbare man Derk op jonge leeftijd is overleden. Anna is een sterke vrouw en gaat niet bij de pakken neerzitten, runt met Jan na het overlijden van haar man de boerderij en met succes.


De geschiedenis lijkt zich te herhalen maar dan aan de andere kant van het dorp. Er branden midden in de nacht twee aangrenzende boerderijtjes geheel af. De brand trekt veel aandacht, de nieuwsgierige buurvrouw is die nacht getuige van de brand. In deze boerderijtjes woonde de eigenzinnige vrijgezellen Evert Veldman en Harm Driever.

Beide namen verraadt het al, zij zijn familie van Anna. Nu wordt zowel door de pastoor als dominee weer een beroep gedaan op Anna en Jan, om beide ooms tijdelijk onderdak te bieden. Anna en Jan zijn zeer sociale mensen, weten wat het is als je niets meer hebt en het zou maar voor tijdelijk zijn.


Beide ooms wordt onderdak geboden, maar Harm en Evert laten geen gelegenheid aan hun voorbij gaan om het leven van elkaar en van andere te verzuren.


Gelukkig krijgen Anna en Jan hulp van hun buurmeisje Martha en zuster Theresa. Zowel Martha als Theressa, bieden uit liefde hun hulp aan, maar wel vanuit hun eigen standpunt.


Speeldata;


18-19-20 Oktober 2013


25-26-27 Oktober 2013


1-2-3 November 2013

DEBUTANT

Levenslust is was wederom zeer vereerd om 5 producties achter elkaar een debutant op de planken te kunnen presenteren.


Bij de produktie “het is maar tiedelijk” verwelkomden we Turkan Genc als speelster van de rol Zuster Teresa.


Turkan was al enige tijd nauw betrokken bij Levenslust. Haar allereerste acteer debuut was tijdens de seniorenmiddag afgelopen Pinksterfeesten hier in Beckum.

Achter de schermen was ze al langer actief.

Zuster Teresa is haar eerste echte ”kleine” rol op de planken voor onze toneelvereniging.SPELERS


Anna Veldman

Gerda Pot

Jan Veldman

Daan Nibbelink

Martha

Maaike Mentink

Buurvrouw

Dianne Paalman

Evert Veldman

Eddie Drenth

Harm Driever

Tonnie Alferink

De Pastoor

Ben Nijenhuis

De Domine

Marcel Buschers

Zuster Teresa

Turkan GencRegie

Joop van den Berg

Souffleuse

Cilia Scharenborg1982 - Het is maar tiedelijk

Een foto uit de oude doos van “het is maar tiedelijk” uit 1982.

Op deze foto zien we Eddie Drenth, Tonnie Alferink en Cilia Scharenborg. Zowel Eddie als Tonnie vertolkten 31 jaar later, de zelfde rollen van Evert Veldman en Harm Driever.

<< Terug